آوای خزر: چای بعد از آب محبوبترین نوشیدنی دنیاست و اغراق نیست اگر بگوییم طرز تهیه چای دورنگ هنر ایرانیهاست که به عنوان یکی از بهترین انواع روش دم کردن چای در سرتاسر دنیا زبانزد خاص و عام است. این در حالی است که تاریخچه پرفراز و نشیب چای به ما میگوید که چای اصالتا یک نوشیدنی ایرانی نیست و کمتر از دو قرن از ورود آن به ایران میگذرد. در ادامه قصد داریم هم طرز تهیه چای دورنگ مجلسی با انواع مختلف چای سیلان، چای هندوستان، چای ارل گری و چای کیسهای فامیلا را به شما آموزش بدهیم و هم در مورد کیفیت انواع چای این برند مشهور اطلاعاتی به شما بدهیم چون قرار است با دانستن این اطلاعات پایتان را به یک جشنواره بزرگ باز کنیم. طرز تهیه چای دورنگ مجلسی را در آوای خزربخوانید.
انواع چای خارجی شکسته، معطر، ساده، ارل گری و کیسهای فامیلا با رنگ ۱۰۰% طبیعی

چای خارجی سیلان فامیلا در انواع چای شکسته سیلان، چای سیلان معطر، چای معطر هندوستان فامیلا، چای کلاسیک هندوستان فامیلا، چای کله مورچه ساده یا سی تی سی، چای ارل گری معطر ممتاز فامیلا، چای کیسهای (چای کیسهای ارل گری، چای کیسهای ساده قرمز و چای کیسهای معطر فامیلا) ترکیبی منحصربهفرد از مرغوبترین برگهای چای پرورش یافته در بهترین باغهای سریلانکا است که با طعم، رنگ و عطر دلنشین و دلپذیر خود یکی از بهترین انواع نوشیدنیهای چای را با عنوان چای ممتاز سیلان به ارمغان میآورد. بد نیست بدانید زمان دم کشیدن این چای ۵الی ۷دقیقه است تا کیفیت واقعی چای فامیلا مشخص شود.
چای سیلان صد در صد خارجی (شکسته ممتاز) فامیلا

چای سیلان یا همان چای شکسته از قدیمالایام به خاطر رنگ آلبالویی و طعم گس و و اندکی تلخ و تند دارد که همان رنگ و عطر و طعم واقعی و اصلی چای است محبوب خاص و عام است. بد نیست بدانید چای سیلان که اصالتا متعلق به مزارع چای سریلانکاست و اصلا به نام سیلان سریلانکا مشهور است از جمله انواع مرغوب چای در سرتاسر دنیاست. دلیل این مرغوبیت کوچک بودن اندازه برگهای چای است که برای تهیه چای شکسته برداشت میشوند. در واقع هر چه برگ چای کوچکتر باشد چای به دست آمده از آن مرغوبتر است. چای سیلان شکسته ممتاز معطر و غیر معطر فامیلا از جمله با کیفیتترین انواع چای برای دم کردن به صورت مجلسی است که نسبت یه نمونههای خارجی قیمت مناسبی هم دارد. مدت زمان لازم برای دم کشیدن این چای ۸ تا ۱۰ دقیقه است.
چای معطر و کلاسیک هندوستان فامیلا

هر دو نمونه چای معطر و غیر معطر یا همان ساده و کلاسیک هندوستان فامیلا از مزارع چای آسام هندوستان برداشت شده و با عطر برموگات و طعمی گس از جمله با کیفیتترین انواع چای موجود در بازارهای ایران و خاورمیانه است. این چای سرشار از آنتیاکسیدان است و به خاطر داشتن ماده فلور مانع از پوسیدگی دندانها میشود. مدت زمان لازم برای دم کشیدن این چای ۸ تا ۱۰ دقیقه است.
چای ارل گری فامیلا

چای ارل گری اصالتی انگلیسی دارد. در حقیقت چای ارل گری در مزارع چای هندوستان کشت میشود و با عصاره عطر ترنج ترکیب میشود که هم آرامبخش است و هم طعم یک چای معطر واقعی را به شما میچشاند. انگلیسیها معمولا چای ارل گری را با چکاندن چند قطره لیموترش یا اضافه کردن مقداری خامه میل میکنند. مدت زمان دم کشیدن چای ارل گری در قوری ۲ دقیقه است.
چای کله مورچه معطر و ساده فامیلا مدل سی سی تی ( CTC)

یکی از مشهورترین انواع چای سیاه، چای کله مورچه است که برخلاف سایر دیگر انواع چای سیاه مدت زمان دم کشیدن آن کوتاهتر است. دانههای این چای گرد و کوچک دقیقا شبیه کله مورچه هستند و به همین خاطر هم شکل و اندازهشان سریعتر دم میکشند. مدت زمان کوتاه برای دم کشیدن و نیز رنگ غلیظ آن را به یک گزینه مناسب برای تهیه چای دو رنگ مجلسی کرده است، چون هم زود دم میکشد و شما را زیاد منتظر نمیگذارد و هم با مقدار کمی چای میتوانید چندین استکان چای دورنگ مجلسی به رنگ آلبالو دم کنید. مدت زمان لازم برای دم کشیدن چای کله مورچه معطر و ساده فامیلا ۲ دقیقه است.
حتما بخوانید روز جهانی نه به کیسه پلاستیک ؛10 راهکار ساده برای نجات جهان از کیسه پلاستیک
چای کیسهای ساده و معطر، کلاسیک و ارل گری در دو نوع لفافدار و بدون لفاف فامیلا

میدانستید چای کیسهای در حال حاضر پرمصرفترین نوع چای در دنیاست؟ اما این را هم باید بدانید که اصلا فلسفه چای کیسهای که یک نوآوری آمریکایی محسوب میشود حاصل یک سوءتفاهم جالب در تاریخچه نوشیدنی چای است. در اوایل قرن بیستم میلادی یک وارد کننده نیویورکی چای به نام سالیوان تصمیم گرفت برای صرفهجویی و جلوگیری از هدر رفتن چای آن را در کیسههایی از جنس ابریشم به مشتریانش بفروشد.
در واقع هدف این بود که مشتری چای را از داخل کیسه بیرون بیاورد و دم کند اما برخی مشتریها به اشتباه کیسه چای را داخل آب جوش انداختند و دم کردند و اتفاقا خیلی هم خوششان آمد. بعد از آن بود که اکثر قریب به اتفاق مشتریها درخواست چای کیسهای داشتند و چون ابریشم گران بود کیسههای توری جانشین ابریشم شدند. حالا دیگر چای کیسهای در انواع طعمها و رنگها جای خودش را در محل کار و سفر و حتی منازل باز کرده است. اگر بخواهیم لذت نوشیدن چای را با چای کیسهای تجربه کنیم بهتر است چای کیسهای را از میان برندهای مرغوب تولید کننده چای انتخاب کنیم. چای کیسهای هندوستان ساده و معطر و ارل گری فامیلا طعم و عطر یک چای کیسهای با کیفیت در انواع لفافدار و بدون لفاف یک تجربه حرفهای از طعم چای کیسهای برای شماست.
طرز تهیه چای دورنگ مجلسی با انواع چای فامیلا

در منزل تنها هستید، مهمان دارید یا مراسم مهمی مثل دورهمی دوستانه، جلسات مهم یا مراسم خواستگاری در پیش است بلد بودن طرز تهیه چای دورنگ مجلسی ایرانی از اوجب واجبات است. برای دم کردن یک چای دو رنگ خوشرنگ مجلسی به این مواد و لوازم نیاز دارید:
قوری چینی
سماور یا کتری
چای مرغوب سیلان یا هندوستان یا کله مورچه معطر یا ساده
آب سرد
اما چگونه چای دم کنیم؟ ابتدا مطمئن شوید که کتری یا سماور شما تمیز است. سپس حتما آب سرد با طعم مطلوب (آب لولهکشی، بدون بوهایی مثل کلر و رسوبات زیاد مثل سدیم، یا آب تصفیه شده مناسب هستند) در سماور یا کتری بریزید. برای اینکه آب زود جوش بیاید به هیچوجه از آب گرم استفاده نکنید. در این صورت شاهد جمع شدن لکههای چربی روی آب خواهید بود. آب مورد استفاده برای دم کردن چای خوش طعم و خوش عطر مجلسی باید حتما تازه باشد. از آبی که چند بار جوشیده شده به هیچوجه استفاده نکنید.
در مورد مقدار مناسب چای خشک و آب جوش بهتر است برای هر فنجان چای یک قاشق چایخوری چای خشک در داخل قوری که قبلا با کمی آب داغ دیوارههایش را گرم کردهاید بریزید. در صورتی که چای از نوع باروتی و شکسته سیلان است، در ازای هر دو فنجان چای یک قاشق و نیم چای خوری چای خشک کافی است. در صورتی که از چای کله مورچهای پر رنگ سی تی سی فامیلا یا هر برند دیگری استفاده میکنید برای هر دو فنجان چای فقط یک قاشق چایخوری چای خشک کافی است.
قوری را کنار حرارت غیر مستقیم منقل (برای درست کردن چای آتیشی) و یا روی کتری و یا سماور، برای چای درشت و قلمی به مدت ۸ الی ۱۰ دقیقه، چای ارل گری ۲ دقیقه و برای چای باروتی به مدت ۵ دقیقه قرار داده و روی آن را با پارچه تمیز عاری از بو بپوشانید. مدت زمان دم کشیدن چای کله مورچه هم ۲ الی ۳ دقیقه است. قبل از ریختن چای در فنجان یا لیوان بهتر است چای داخل قوری را با قاشق تمیز چند بار به هم بزنید.
فوت و فن طلایی دم کردن چای دو رنگ مجلسی بدون شکر خوش عطر و خوش طعم
*یکی از مهمترین کارهایی که برای درست کردن یک چای مجلسی خوشرنگ باید انجام دهید گرفتن تفاله چای است. یکی از دلایلی که رنگ چای کدر و طعم آن تلخ میشود ماندن تفاله در قوری چای است. بهتر است بعد از دم کشیدن چای آن را به یک قوری دیگر منتقل کنید و تفاله چای را بگیرید.
حتما بخوانید آداب و رسوم شب یلدا در مازندران ؛ جشن چله شو با ماهی گردهبیج و مچ اندازی
*از کجا بفهمیم چای دم کشیده و اصلا چای چند دقیقه باید دم بکشد؟ مدت زمان دم کشیدن هر کدام از انواع چای را طبق آموزش بالا حتما در نظر بگیرید چون این مدت زمانهای پیشنهاد شده توسط کارشناسان خبره امتحان شده است، علاوه بر این نشانه دم کشیدن چای بلند شدن بوی عطر آن و رنگ آلبالویی تیره چای است.
*برای داشتن یک چای دو رنگ مجلسی سلیقهها متفاوت است. استکان یا فنجانهای مورد نظرتان را آماده کنید. مقداری چای در یک فنجان بریزید و آب جوش اضافه کنید. این کار را تا زمانی ادامه بدهید که به رنگ مطلوب برسید. بهتر است برای نخستین فنجان چای از یک استکان شیشهای استفاده کنید تا متوجه رنگ آن شوید و وقتی به رنگ مطلوب رسیدید سپس همان میزان آب و چای را در فنجان چای تکرار کنید. علت این کار این است که معمولا در فنجان رنگی یا حتی سفید متوجه رنگ واقعی چای دورنگ نخواهید شد. بهترین رنگ برای یک چای دو رنگ مجلسی یک رنگ قرمز آلبالویی خوشرنگ است.
*در روش تهیه چای سیاه به این نکته دقت کنید که وقتی آب به جوش آمد و شروع به قل قل کرد زیر کتری یا سماور را خاموش کنید. چند ثانیه اجازه دهید تا آب از قل قل کردن و جوش بیفتد و سپس آب جوش را روی چای خشک بریزید. این ترفند اصولی افتادن آب از جوش و قل قل کردن رنگ و طعم چای را حفظ میکند.

*اگر چای اضافه آمد و خواستید دوباره آن را گرم کنید هرگز آن را در قوری پر از تفاله چای نگهداری نکنید. حتما چای را بدون تفاله در یک قوری دیگر بریزید و هر وقت خواستید (البته نهایتا ۲ یا ۳ ساعت بعد) دوباره آن را روی حرارت غیر مستقیم گاز، مثلا روی کتری یا سماور، گرم کنید.
*بهترین جنس قوری برای دم کردن چای خوشمزه و خوش عطر قوری چینی است. الویت بعدی قوری شیشهای یا پیرکس است. دم کردن چای در قوری مسی، فلزی، آلومینومی و حتی سرامیک نتیجه مطلوبی به شما نمیدهد.
*برای تهیه چای کیسه ای این نکته را مد نظر داشته باشید که در ازای هر دو فنجان آب یک عدد چای کیسه ای کافی است. البته کیفیت و نوع چای کیسهای هم مهم است. چای کیسهای مرغوب حداکثر پس از ۳ دقیقه قرار گرفتن در آب تازه جوشیده، رنگ و طعم خود را به آب داخلی فنجان پس میدهد و نیازی به حرارت بیشتر ندارد.
* اگر از چای سبز استفاده میکنید باید بدانید برای دم کردن چای سبز آب را قبل از رسیدن به نقطه جوش روی چای سبز خشک بریزید چون آب در حال جوش برای دم کردن چای سبز مناسب نیست.
*انواع چای کله مورچه یا CTC و چای کیسهای حداکثر پس از ۲ الی ۳ دقیقه محتویات خود را در آب داغ پس میدهد. معمولا چای ایرانی، ترکیه و چین نسبت به چای هندوستان، سیلان و کنیا دیرتر دم میکشد و حداکثر رنگ و طعم پس از ده دقیقه به دست خواهد آمد.
شرکت در جشنواره بزرگ انواع چای فامیلا
حالا که طرز تهیه چای مجلسی دورنگ را یاد گرفتید بد نیست یک فنجان چای خوش عطر و خوش طعم لب سوز و لب دوز دم کنید و شرایط شرکت در جشنواره بزرگ چای فامیلا را همین جا بخوانید. خبر خوب این است که به ازای هر ۲۵ هزار تومان خرید از محصولات چای فامیلا میتوانید ۱ امتیاز برای شرکت در قرعه کشی بزرگ جشنواره چای فامیلا دریافت کنید.

- ۶ جایزه ۲۵ میلیون تومانی
- ۶۰۰ کارت هدیه ۲۰۰ هزار تومانی
جشنواره محصولات مای از تاریخ ۱ دی ماه در فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش شروع شد.
شرایط جشنواره به شرح ذیل می باشد:
بازه زمانی جشنواره:
شروع : ۱ دی ۹۸
پایان : ۳۰ دی ۹۸
شرایط شرکت:
دریافت کد قرعه کشی و دریافت یک شانس به ازای مبالغ خرید هر ۲۵ هزار تومان از محصولات چای فامیلا
کد قرعه کشی ذیل فاکتور را در سامانه :

وارد نمایید.
تا پایان دی ماه فرصت دارید شانس خود را برای شرکت در قرعه کشی بزرگ جشنواره چای فامیلا امتحان کنید
انتهای پیام/1000